Skip to content

Naslovna / Sesije / Emocijalni kod

Program

21 dan Mindfulness-a

Koliko često uhvatite sebe kako obavljate neke radnje potpuno mehanički, po navici, dok su vam misli negde drugde?

Studije su pokazale da ljudi provode skoro polovinu svog svakodnevnog života na tzv. autopilotu, što znači da propuštaju da uživaju u životu i lepim trenucima jer su izgubljeni u mislima, preopterećeni brigama, frustracijama, stresom.

A ako ste poput većine ljudi, verovatno ste uložili mnogo energije ili novca u stvari za koje ste verovali da će vam pomoći da se opustite, budete srećniji, zdraviji i ispunjeniji.

Međutim, šta ako vam kažem da postoji jedna jednostavna stvar koju možete da praktikujete svaki dan, a koja će vam pomoći ne samo da budete radosniji i zadovoljniji, produžite svoj život i da izvučete maksimum iz njega?

Da, dobro ste čuli. Jedna jednostavna stvar, jedno rešenje zvano Mindfulness – svesnost, fokusiranost na sada i ovde.

Dakle, ako ste neraspoloženi, umorni od stresa, frustracija, sekiracija, ne možete da zaustavite negativno razmišljanje, a istovremeno ste spremni da radite na sebi i živite život punim plućima, svesni, budni i živi u datom trenutku, pridružite nam se na 21 – dnevnom Mindfulness izazovu.

Za samo 20 minuta dnevno tokom 3 nedelje naučićete tehnike svesnosti i meditacije koje će vam pomoći da:

Sve ovo možete postići meditacijom i jednostavnim, ali moćnim tehnikama svesnosti koje možete da vežbate i praktikujete bilo gde i bilo kad.

Zašto 21 dan? Zato što je, prema istraživanjima, potreban 21 dan da se stekne određena navika, a nakon što završite ovaj program, vežbe će postati deo vaše svakodnevne rutine sa doživotnom garancijom, tako da ćete moći da se vratite na njih i praktikujete ih koliko god puta želeli tokom čitavog života

Šta je Mindfulness Intensive IN-ME?

Ovo je intenzivan, interaktivan program treninga za telo i um koji je akreditovan i priznat od strane međunarodne Mindfulness asocijacije (Institutes for Mindfulness Evolving) što vam garantuje pouzdanost, visoku vrednost i kvalitet. Takođe, to znači i da, po završenoj obuci, dobijate međunarodno priznat sertifikat sa svojim brojem licence. Moći ćete sami da organizujete i vodite programe vežbi i tako započnete svoju karijeru kao Mindfulness trener.

Mindfulness Intensive IN-ME program vežbi kombinuje MBSR program za smanjenje stresa sa NLP-om i koučingom. Takođe, dopunjen je i potvrđen saznanjima iz neurobiologije i savremene nauke.

Šta je MBSR, a šta NLP?

MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) program za smanjenje stresa kreirao je profesor Džon Kabat Zin pre više od 30 godina. On se bazira na Mindfulness treningu koji uključuje vežbe disanja, meditaciju i jogu, kao i praktične vežbe koje će vaše telo naučiti da se opusti i  samo se oslobodi stresa.

Mindfulness vam pomaže da usmerite pažnju na sadašnji trenutak i to prihvatanjem svih svojih misli, emocija, osobina – suština je da boravite ovde i sada, bez osuđivanja, predrasuda, osvrtanja i stresa.

Danas se Mindfulness podučava širom sveta, u brojnim školama i univerzitetima, a čak je i sam Google počeo da ga koristi.

NLP u Mindfulness programu treninga

Neophodne informacije o Mindfulness treningu i Mindfulness-u kao stilu života
Potrebne informacije o NLP-u
Praktičan i interaktivan program vežbi koji organizujemo kroz 8 modula (8 nedelja, jednom nedeljno, 3 i po sata)
6 tehnika disanja i načina za ulazak u stanje čiste svesnosti
Audio materijal – 11 snimaka vođenih Mindfulness vežbi/meditacija i vizualizacija za samostalan rad i vežbanje kod kuće – kao domaći zadatak
8 vežbi za svesno usmeravanje pažnje na misli, emocije, postupke, ponašanja...
12 korisnih i praktičnih NLP alata, strategija i tehnika za poboljšanje razumevanja i komunikacije
4 vođene joga vežbe
Plan aktivnosti/treninga za svaku nedelju
Priručnik sa potrebnim informacijama o temama kojima ćemo se baviti, kao i instrukcije za rad i vođenje dnevnika aktivnosti
Maksimalnu podršku trenera kroz praćenje vašeg rada, opšteg stanja i napretka
Praktično iskustvo koje uključuje i samostalan rad i učenje u grupi
Vreme za sebe
Međunarodno priznat sertifikat ,,Mindfulness Intensive IN-ME“

Uslovi za sertifikaciju

Da biste osigurali sebi sertifikat trebalo bi da:

Redovno pohađate edukacije – potrebno je minimalno 80% prisustva

Svakodnevno, samostalno vežbate i praktikujete ono što ste naučili na radionicama/času

Vodite dnevnik svojih aktivnosti, tj. praktičnih vežbi koje sprovodite