Skip to content

Naslovna / Dragana Kuprešanin

O nama

D.J.K. - Mind & Body flow

Hajde da vam ispričam kako je tekao put jedne heroine

Verujem da svi dobro znate da svako putovanje počinje prvim korakom.

Neki koraci su nam laki, a drugi ipak teški, neretko i preteški. Osmogodišnjoj devojčici, bez oca (iznenada preminulog), život sa samohranom majkom, bez podrške sa strane bio je najava lude i nezaboravne životne avanture…

Ali, ma koliko posustajali, znate već – život i okolnosti uvek će nas gurati napred…

Mladost moje generacije obeležili su  rep, dance i sve nedaće kroz koje je naša zemlja Srbija zajedno sa nama prolazila.

Nekako su rep i engleski jezik, u to vreme, bili nerazdvojan par, i prosto im je prijalo i „moje društvo“. I samim tim, ljubav prema muzici, plesu, ali i jeziku vode me u jedan čudesan svet engleskog jezika i književnosti, i u moj život dovode divne učenike i učenice (sada već odrasle ljude), koji i dalje vole da dođu na po koji čas, da se ispričamo i naučimo nešto novo, baš kao i njihovi članovi porodice i prijatelji.

Zahvaljujući engleskom jeziku pohađala sam mnogobrojne obuke i konferencije na kojima sam imala priliku da upoznam divne koleginice sa kojima i dan-danas rado ispijam kaficu.

Zašto je sve ovo bitno i zašto vam sve ovo pišem?

Zato što nisam imala pojma gde će me sve to odvesti. Zapravo je bilo samo odskočna daska za ono što će usleditii. Prava avantura ove heroine tek počinje jednog decembarskog dana  2004. Godine. Tada, na svom životnom putu, ,,upoznajem’’ svoje dve ,,životne saputnice’’ – Kanadu i Ameriku – koje su još uvek moje ,,verne druge’’ i moje najveće životne učiteljice.

Zahvaljujući njima, otvorila sam konsalting agenciju za vize i, uopšteno, odlazak u inostranstvo. Već 17 godina se uspešno bavim savetovanjem klijenata oko viza, radnih dozvola, dokumentacije za apliciranje. Takođe, pomažem im da brže nađu posao, ili odu na studije u inostranstvu. Iza mene je bezbroj obavljenih konsultacija, i ponosna sam zbog toliko odobrenih viza, ali pre svega, zbrinutih porodica, regrutovanih kandidata…

Rad sa klijentima koji žele da posete, žive i rade u zemljama kao što su Kanada, Amerika, Australija i Engleska, zauvek će obeležiti moj život i celoživotno učenje.